fbpx

Kelebihan Urutan Prenatal Buat Ibu Yang Hamil

Published by sentuh on

Wanita Malaysia lebih cenderung memilih rawatan berpantang selepas bersalin daripada melakukan urutan ketika hamil. Urutan prenatal seharusnya dijadikan amalan buat wanita hamil kerana ia memberikan banyak kebaikan.

SENTUH baru sahaja melancarkan pakej khidmat urutan prenatal dan kini sedang mengaturkan jadual sesi prenatal atas sambutan yang hangat. Untuk anda yang sedang hamil lagi dan tidak pernah mendengar tentang urutan prenatal, SENTUH senaraikan kebaikannya.

  1. Mengurangkan rasa kurang selesa ketika kehamilan seperti sakit/sengal belakang, sakit kaki, bahu dan otot.
  2. Mengurangkan rasa stres ketika kehamilan seterusnya membuatkan si ibu gembira dan tenang sepanjang kehamilan.
  3. Urutan/senaman ketika hamil mampu melancarkan lagi peredaran darah badan.
  4. Atasi masalah kerap buang air kecil dan seumpamanya beserta tips yg boleh diamalkan sepanjang kehamilan. .
  5. Sebagai reward dan sesi utk manjakan diri khas utk bakal ibu kerana di Malaysia, servis prenatal masih belum diketahui ramai.

Info pakej Prenatal SENTUH

• Pakej sesi prenatal di SENTUH tampil dengan tiga jenis pakej iaitu Basic, Advance dan Premium bermula serendah RM 175.

• Terapis prenatal SENTUH kesemuanya mempunyai pengalaman tinggi dan profesional dalam menjalankan tugas bagi memastikan pelanggan ibu hamil menerima perkhidmatan terbaik. Tanya apa saja tip ataupun soalan berkaitan prenatal, mereka pasti akan membantu anda.

• Setiap perkhimatan prenatal SENTUH mengamalkan Standard Operating Procedure (SOP) yang disarankan pihak berkuasa. Kebersihan dan kualiti perkhidmatan amat dititikberatkan bagi SENTUH.

• Setiap perkhidmatan menyediakan complete treatment kit ( Premium oil massage from Alunan, aromatherapy diffuser, spa music, tuala bersih dan barangan perkhidmatan pakai buang) yang bersih dan pelanggan hanya perlu menyediakan bantal dan tempat untuk urutan sendiri di mana-mana ruang pilihan di rumah.

• Setiap rawatan prenatal SENTUH melayakkan anda untuk terima 5% diskaun pembelian daripada Baby Dash.

• Muat turun aplikasi SENTUH sekarang : https://sentuh.my/2020/05/16/join-our-beta-testing-app-now-and-receive-rm20-service-voucher/

Sesi paling asas yang berdurasi 60 minit (1 jam). Sesuai jika anda pertama kali ingin mencuba apa itu Prenatal Treatment dari SENTUH. Pakej ini bukan sahaja memberikan ketenangan pada tubuh ibu hamil malah menjadikan anda lebih bertenaga, sesuai dilakukan sebulan sekali. Untuk sesi seterusnya jika anda rasa selesa dan best, mana tahu kan nak cuba Pakej Advance atau Premium pula?
Pakej Prenatal Advance dari SENTUH ini pula berdurasi selama 90 minit (1 jam 30 minit). Masa yang lebih lama sedikit untuk anda enjoy sesi prenatal anda. Ia juga sesuai dilakukan setkali setiap bulan sambil menghitung hari kelahiran.
Pakej lengkap paling best berdurasi 210 minit (3 jam 30 minit). Beserta facial, body scrub, body mask & foot spa. Sesi memanjakan diri bagi ibu mengandung yang paling heaven! Sesuai untuk ibu hamil yang mahu reward diri sendiri. Ataupun dijadikan sebagai hadiah buat si isteri ataupun rakan yang sedang hamil.
Photo by Iamngakan eka from Pexels

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *